Een fraai plaatje bij The Big UU Game

The Big UU Game

Op een Universiteit met bijna 40.000 studenten met gebouwen verspreid over de hele stad Utrecht komen mensen van verschillende faculteiten elkaar nauwelijks tegen en speelt hun gehele studententijd zich voornamelijk af op slechts een paar locaties.

Wanneer er dan in een stragetisch plan staat dat er meer focus moet komen op zaken als “Community building en interdisciplinaire samenwerking”, “Leren mag ook leuk zijn” en “Betrokkenheid bij de Universiteit. Niet alleen als leerplek, maar ook als sociale omgeving”, is dat een pittig streven.

Om deze ambitie werkelijkheid te laten worden ontwikkelden we een interactief, cross-mediaal spel voor alle UU-studenten en -medewerkers. Hierbij moeten hints geïnterpreteerd worden om een locatie te achterhalen en moeten op die locatie vragen beantwoord worden. Vragen die niet zomaar te googelen zijn natuurlijk ;-), het zijn verdorie universitair geschoolden.

Door connecties te maken met je teamleden en het gezamenlijk (met vrienden uit je team) ontsluiten van locaties en het beantwoorden van vragen zijn extra punten te verdienen.
In zowel de puzzels als de vragen wordt de inventiviteit van de spelers op proef gesteld – van cryptische visuele hints en ingewikkelde puzzels tot subliminal messages in filmpjes en qr-codes in de stad.

“ A quest, a puzzle-solving, riddle-cracking, location-exploring, and treasure-hunting social activity. ”

Gedurende een periode van 7 weken hebben duizenden studenten spelenderwijs kennis kunnen maken met de volle omvang van de UU. Niet alleen met de verschillende gebouwen, collegezalen, practica en onderzoekscentra, maar vooral ook met elkaar.

De opzet van de app en het bijbehorende CMS is zo opgezet, dat de UU game eenvoudig herbruikbaar en uitbreidbaar is.

Inmiddels wordt de UU game ook ingezet bij evenementen zoals open dagen om aankomende studenten op een geheel andere manier kennis te laten maken met de Universiteit Utrecht.

Game on!

Enkele voorbeelden (1)

The Big UU Game

Enkele voorbeelden (2)